Benedek
-5 °C
5 °C

Még megmenthetők a szombaton kiöntött ürgék

2004.08.01. 17:37
Újabb ürgeöntés történt szombaton Fejér megyében. A Móri Rendőrkapitányság Ügyeletét a Vértesi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi őre értesítette, aki szemtanúja volt, hogy négyen ürgéket öntenek a Csákberény melletti legelőn.
A Csákberény melletti legelőről ismeretlenek ürgéket tulajdonítottak el - riasztotta szombaton a móri rendőrkapitányság ügyeletét a Vértesi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi őre. A természetvédelmi terület részének számító legelőn az őr arról tájékoztatta a rendőröket, hogy három férfi és egy gyerek öntötte ki a védett ürgéket, majd a még élő állatokat egy drótra felkötve magukkal vitték - áll a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap kiadott közleményében.

Az ismeretlenek egy Ladával távoztak a helyszínről, a természetvédelmi őr azonban megjegyezte a kocsi rendszámát, így ez alapján a rendőröknek sikerült beazonosítani az autó üzembentartóját, egy sárkeresztúri férfit.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói a sárkeresztúri férfi házának kertjében huszonhárom ürgét találták drótra felfűzve, amiket lefoglaltak. A rendőrség visszaadta az ürgéket a Vértesi Tájvédelmi Körzet képviselőjének, aki elmondta, hogy az állatok még megmenthetők.

Az elkövetőkkel szemben a Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya természetkárosítás bűntette és állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárást indított. Fejér megyében ez az ötödik eset a törvény életbe lépése óta, hogy állatkínzókkal szemben büntetőeljárás indult, legutóbb július 12-én történt hasonlóan kegyetlen ürgelopás.