Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Elfogták az urnatolvajt

2002.03.18. 11:48
Elfogták egy pénteki kisvárdai lopás gyanúsítottját, aki páncélszekrényt tulajdonított el egy temetkezési vállalkozás irodájából. A trezorban különféle értéktárgyak mellett egy elhunyt ember földi maradványait tartalmazó urna is volt, amit egy tó fenekéről halásztak ki a rendőrök.
Egy elhunyt ember földi maradványait tartalmazó urna is volt abban a páncélszekrényben, amelyet egy 32 éves dögei lakos tulajdonított el, aki ellen a rendőrség betöréses lopás alapos gyanújával indított eljárást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlése szerint a férfi március 15-ére virradó éjjel hatolt be egy temetkezési betéti társaság épületébe, ahonnan magával vitte a páncélszekrényt.

A trezorban a különböző értékek mellett egy elhunyt ember földi maradványait tartalmazó urnát is tartottak. A bűncselekmény felfedezése után megindított nyomozás során a rendőrök egy tó fenekén találták meg a páncélszekrényt.

A trezorban lévő értékek többségét nem vette magához a tolvaj, így a pénzt tartalmazó kazettát sem, s ott volt az urna is az elhunyt személy földi maradványaival. A különös ügyben a rendőrség folytatja a bűntető eljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!