Móric
14 °C
17 °C

Mínusz negyven fok az Egyesült Államokban

2007.02.06. 11:27
A rendkívülii hideg miatt több iskolát be kellett zárni, az intézkedés 120 ezer diákot érinti.

Legkevesebb öten meghaltak az Egyesült Államok és Kanada határvidékére, a Nagy-tavak környékére betört rendkívül hideg idő miatt: a hőmérséklet helyenként mínusz 40 Celsius fokra csökkent, közölték a hatóságok kedden.


Fagyoskodó New York-i

Az egyesült államokbeli Wisconsin, New York, Michigan, Minnesota és Illinois államban, valamint a kanadai Ontario és Québec tartományban számos iskolát be kellett zárni, ami több mint 120 ezer gyermeket érint.

Kentucky államban egy idős ember a háza közelében fagyott meg, egy autóvezető pedig közlekedési balesetben halt meg, amikor a jeges úton megcsúszva járművével egy folyóba borult. Michigan államban szintén a jeges úton bekövetkezett balesetben egy anya és 8 éves lánya halt meg. Az ohiói Ravenna településen egy 47 éves férfit találtak megfagyva, a hatóságok szerint halálában az ittasság is közrejátszott.

A leghidegebb, mínusz 41 fokos hőmérsékletet helyi idő szerint hétfő hajnalban Minnesota állam északi részén, Embarrass településen mérték. A Wisconsin állambeli Milwaukeeban a hőmérséklet hirtelen mínusz 25 fokra esett le, majd a jeges szelek miatt tovább csökkent mínusz 35 fokra. Sok városban mértek mínusz 20 fok alatti hőmérsékleteket.