Árpád
-2 °C
4 °C

Mínusz negyven fok az Egyesült Államokban

2007.02.06. 11:27
A rendkívülii hideg miatt több iskolát be kellett zárni, az intézkedés 120 ezer diákot érinti.

Legkevesebb öten meghaltak az Egyesült Államok és Kanada határvidékére, a Nagy-tavak környékére betört rendkívül hideg idő miatt: a hőmérséklet helyenként mínusz 40 Celsius fokra csökkent, közölték a hatóságok kedden.


Fagyoskodó New York-i

Az egyesült államokbeli Wisconsin, New York, Michigan, Minnesota és Illinois államban, valamint a kanadai Ontario és Québec tartományban számos iskolát be kellett zárni, ami több mint 120 ezer gyermeket érint.

Kentucky államban egy idős ember a háza közelében fagyott meg, egy autóvezető pedig közlekedési balesetben halt meg, amikor a jeges úton megcsúszva járművével egy folyóba borult. Michigan államban szintén a jeges úton bekövetkezett balesetben egy anya és 8 éves lánya halt meg. Az ohiói Ravenna településen egy 47 éves férfit találtak megfagyva, a hatóságok szerint halálában az ittasság is közrejátszott.

A leghidegebb, mínusz 41 fokos hőmérsékletet helyi idő szerint hétfő hajnalban Minnesota állam északi részén, Embarrass településen mérték. A Wisconsin állambeli Milwaukeeban a hőmérséklet hirtelen mínusz 25 fokra esett le, majd a jeges szelek miatt tovább csökkent mínusz 35 fokra. Sok városban mértek mínusz 20 fok alatti hőmérsékleteket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?