Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Amerikai hóviharok 15 áldozattal

2002.12.25. 15:03
Legkevesebb 15 ember halálát okozták az USA déli és középső államaiban tomboló karácsonyi hóviharok.
Az áldozatok többsége a csúszós utakon bekövetkezett közlekedési balesetekben vesztette életét Oklahoma, Missouri, Arkansas és Új-Mexikó államokban. A heves hóviharok lakóházakat és üzleteket döntöttek romba épp azokban az órákban, amikor az emberek utolsó karácsonyi bevásárlásaikat végezték. Számos országutat le kellett zárni az ítéletidő miatt, főleg Oklahomában.

A viharos időjárás érintette a déli államokat is, köztük Louisianát és Texast, ahol hétfő óta összesen 18 viharfigyelmeztetést adtak ki. A szakemberek szerint még szerdán is erős, kelet felé terjedő havazásokra kell számítani. Így 25-50 centiméternyi havat várnak a New York állambeli Albany környékén, ahol 1985 óta nem volt fehér karácsony.

Az amerikai meteorológusok az El-Nino csendes-óceáni légköri jelenségnek tulajdonítják az egymást követő hóviharokat és ónos esőket, amelyek december eleje óta sújtják az USA déli és keleti vidékeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?