Szilárda
0 °C
6 °C

Szlikonmell a fa alatt

2001.11.22. 11:28
Plasztikai műtétre szóló utalványt ajánlanak a nejükkel elégedetlen férfiaknak a bécsi szaksebészek. A költségek félmillió forintnál kezdődnek, a divat idén a természetesség látszata.
A karácsonyi ajándékok körüli hagyományos gondot idén megkönnyíti több osztrák plasztikai sebész is: hogy a meglepetés is megmaradjon, s az ajándék is a fa alá kerüljön, plasztikai műtétekre szóló utalványokat ajánlanak - írta a Die Presse című bécsi lap.

Wolfgang Matka linzi plasztikai sebész szerint első sorban az ötven körüli hölgyek férjei tanúsítanak érdeklődést az új lehetőség iránt, de akad fiatal nő, aki mellnagyobbítást kap ajándékba, sőt: volt hölgy, aki férjének ajándékozott arcfelvarrást, s a férj meg is csináltatta a műtétet.

Arra állítólag még nem volt példa, hogy a megajándékozott sértődötten visszautasította volna az utalványt, hiszen az átalakítandó testrészek esetében általában olyasmiről van szó, amire az illetők már évek óta panaszkodnak.

Változott a plasztikai beavatkozások divatja is: lejárt a Baywatch című tévésorozatból ismert sellők túlméretezett "szépítésének" ideje. Mostanában az a cél, hogy a korrekciók minél természetesebb eredményt hozzanak, s utóbb minél kevesebbet lehessen észrevenni abból, hol avatkoztak be a természet dolgába szikével.

Az ilyen ajándéknál azonban az anyagiaknak meglehetősen nagy a szerepe: az esztétikai beavatkozásokért típustól és kiterjedéstől függően akár 30 ezer schillinget (azaz több mint félmillió forintnak megfelelő összeget) is elkérnek Ausztriában. Viszont így az ajándékozó is jól jár: szebb lesz a párja.