Alfréd
-3 °C
3 °C

Tizenhárman haltak meg a hétvégén a magyar utakon

2006.08.13. 17:20
Tizenhárman haltak meg közlekedési balesetben az elmúlt három nap alatt. A rendőrök szerint az agresszivitás rontja a morált.

A halálos balesetek közül négy úgynevezett egyjárműves baleset volt, kettő frontális ütközés, hét esetben pedig gyalogost ütöttek el, állítja a rendőrség.

A halálos balesetek olyan útszakaszokon történtek, ahol nem akcióztak a rendőrök. A nyári időszakban bekövetkezett nagy számú halálos baleset miatt hetek óta fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség, elsősorban az autópályákon és az autóutakon.

Budapesten a reggeli órákban a városba vezető, délután a városból kivezető utakon ellenőriztek a rendőrök. Elsősorban a sebességtúllépést, a szabálytalan előzést, a záróvonal átlépését, az autópályákon a leállósávban való közlekedést valamint a passzív biztonsági eszközök, a biztonsági öv, gyermekülés és bukósisak használatát figyelték.

A rendőrség szerint "az agresszív járművezetői magatartás következtében közútjainkon a közlekedési morál romlása figyelhető meg". "A rendőrség a jelenlét fokozásával, a rendelkezésre álló szankciórendszer alkalmazásával mindent megtesz a közlekedésbiztonság javítása érdekében, azonban a közlekedésben résztvevők, a lakosság együttműködése és felelősségteljes magatartása nélkül nem érik el a kívánt eredményt, a balesetek száma nem csökkenthető kellő mértékben" - tartalmazza a közlemény.

A fokozott hétvégi ellenőrzések szeptember végéig folytatódnak.