Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Újabb utazási irodát raboltak ki a Margit körúton

2003.11.18. 16:25
Kapcsolódók (11)
A Margit körúti utazási irodák kedvelt célpontjai a rablóknak. Kedden egy órakor ismét lecsaptak az egyik utaztató cégre, két rabló vitte el a kasszában lévő - egyelőre ismertelen nagyságú - összeget.
Kedden kora délután a két - egyelőre ismeretlen - támadó egyike a boltba lépve fegyverrel megfenyegette, majd az üzlet hátsó helyiségébe kényszerítette a hölgy alkalmazottat. Ezt követően a rablók egyelőre ismeretlen mennyiségű pénzt magukhoz véve elmenekültek - tudta meg az Index a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékesétől.

A rablók fegyverüket nem használták, így személyi sérülés sem történt. A rendőrség már megkezdte a fiatal nő, illetve a rablás szemtanúinak kihallgatását az ügyben.

A körúton lévő utazási irodák egyike, az Ibusz, az elmúlt években már több támadáson is átesett, legutóbb áprilisban törtek be hozzájuk, ezért érthető alkalmazottaik félelme. Az Ibusz irodában azóta külön biztonsági őr vigyáz az ott dolgozókra, valamint a helyiség ajtaja is csak belülről nyitható - nyilatkozták az Indexnek. Az egyik alkalmazott már átesett a "tűzkeresztségen", elmondása szerint a fegyverrel való szembenézést a legnehezebb feldolgozni.

A Margit körúton idén ez már a harmadik rablás, ezért a Skyline Centrum utazási iroda is többféle biztonsági felszereléssel próbálja megvédeni munkatársait és értékeit, ennek ellenére joggal tartanak a hasonló bűncselekményektől, melyek a könnyű zsákmányon túl a forgalmas út közelsége miatt könnyű menekülési lehetőséggel is kecsegtetik a rablókat.