Eleonóra
-1 °C
2 °C

Fekete szombat az ország útjain

2006.04.29. 16:53
Szombaton koradélután személygépkocsi ütközött kamionnal a 8-as főúton Kám közelében. A balesetben legalább hárman meghaltak. A nap folyamán öt további balesetben öten haltak meg.
Legalább hárman meghaltak, amikor szombaton délután a 8-as számú főúton Kám térségében a zalabéri leágazó közelében egy személygépkocsi kamionnal ütközött - közölte a rendőrség.

A tűzoltóknak egyelőre még nem sikerült kiemelniük a kamion alól az autó roncsait, "de az biztos, hogy a személygépkocsiban ülők közül senki nem élte túl a balesetet" - mondta a távirati iroda érdeklődésére a katasztrófavédelem szóvivője.

A baleset a kámi emelkedőnél történt, ahol a kapaszkodó miatt három sávossá szélesedik az út. A vasat szállító kamion a külső sávban Kám irányából haladt felfelé, mellette pedig szabályosan előzte egy román kisbusz, amikor szemből nagy sebességgel megjelent egy személygépkocsi, amely feltehetően a helytelenül megválasztott sebesség miatt a vizes úttesten átsodródott a kisbusz sávjába.

A román sofőr, hogy az ütközést elkerülje balra rántotta a kormányt és balról sikerült elmennie a személygépkocsi mellett, az átsodródott autó vezetője azonban szintén balra próbált kitérni és így frontálisan ütközött a kamionnal.

Azt még nem tudni, hogy hárman vagy négyen utaztak a kamion alá beszorult, szinte teljesen kettészakadt személygépkocsiban, de senki nem élte túl a balesetet. A 8-as számú főút mindkét forgalmi sávját lezárták a helyszínelés és műszaki mentés idejére.

Szombaton koraeste Mosonmagyaróvár közelében, az 1-es főúton két személygépkocsi ütközött össze. Egy ember meghalt, Levél és Mosonmagyaróvár között teljes útzár van.

Korábbi balesetek

Szombaton hajnalban a Fejér megyei Káloz községben egy autó az árokba csapódott, majd egy tűzcsapnak ütközött. Az autó vezetője ittas volt. A sofőr egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely az út baloldalán húzódó árokba rohant, ahol egy tűzcsapnak csapódott és kidöntötte azt. Az autó jobb első ülésén utazó 38 éves, kálozi férfi a helyszínen meghalt.

Éjfél után pár perccel Pécs belterületén gázolt halálra egy gyalogost egy autós, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, írta a HavariaPress hírügynökség.

Az M5-ös autópályán két baleset is történt szombaton. A 65-ös kilométernél a leállósávban veszteglő bolgár kamionnak ütközött egy személygépkocsi. A balesetben meghalt az autót vezető férfi.

Az autópálya kecskeméti elkerülő szakaszán motorkerékpárt sodort el egy török rendszámú kamion, miközben az autópályára hajtott fel. A motort vezető 27 éves bugaci férfi a kórházba szállítás után meghalt.

Szombaton Vas megyében felborult egy lengyel busz. Az utasok közül 30-an sérültek meg, köztük 14-en súlyosan. A lengyel sorfőr azt hitte, szemből előznek, ezért az útpadkára hajtott, amely nem bírta el a busz súlyát.

Pénteken éjszaka Szeged és Deszk között, a Szőregi úton ütközött két jármű. A kisteherautó Deszk felől Szeged felé tartott, amikor a vele szemben közlekedő sorból egy személyautó kivágott és összeütköztek. A személyautót vezető 31 éves szegedi férfi a helyszínen életét vesztette.