Alfréd
-2 °C
2 °C

Újságírót ütlegelt a fideszes képviselő?

2001.10.14. 16:41
Könnyű testi sértés miatt egy szombathelyi újságíró feljelentette Sági József fideszes országgyűlési képviselőt, a honatya az MTI-nek vasárnap nyilatkozva visszautasította a gyanúsítást, és jelezte: amennyiben vizsgálat indul ellene, kéri mentelmi jogának felfüggesztését. A hírlapíró szerint megütötte a képviselő, míg a honatya azt állítja, őt lökte meg az újságíró
Draskovits László, egy szombathelyi bulvárlap kiadója-főszerkesztője azért tett feljelentést, mert - állítása szerint - Sági József egy szombati emlékünnepségen megütötte őt. Draskovits László az MTI-nek azt mondta: a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének szombathelyi emlékünnepségén kívánt lapja számára fényképeket készíteni, amikor a képviselő elhaladt mellette, és bal kezével megütötte az arcát.

Visszautasított vádak

Sági József az MTI-nek nyilatkozva visszautasította a vádakat. Elmondása szerint a fényképező Draskovits László meglökte őt, ezért egyensúlyát veszítette, és mivel nem akart egy mikrofonállványnak nekiesni önkéntelenül is egy hirtelen mozdulatot tett. Eközben érhettem Draskovits László arcához, de a mozdulatot az ő lökése indította el - hangsúlyozta a fideszes képviselő.

Kész a látlelet

Az újságíró szerint az ütés szándékos volt, ezért látleletet készíttetett, majd feljelentést tett a rendőrségen. Draskovics László számos alkalommal közölt kedvezőtlen tartalmú írásokat Sági Józsefről lapjában. A képviselő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Draskovits László már hosszú ideje zaklatja őt. Ez az ember folyamatosan hazugságokat terjeszt rólam. Ha most eljárás indul az ügyben, kérni fogom mentelmi jogom felfüggesztését, és akkor bebizonyosodik ártatlanságom - jelentette ki a fideszes honatya.

Feljelentés a rendőrségnél

Az MTI érdeklődésére Ökrös Attila őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense a feljelentés tényét megerősítette, de az abban foglaltakat nem kívánta kommentálni.