Valér
4 °C
8 °C

Az elvált részeg férj okozta a váci gázrobbanást

2001.11.05. 11:08
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy ittas férfi miatt dőlt romba egy családi ház Vácon. A detonáció azért következett be, mert az elvált férj a konvektorról leszerelte a gázcsövet. A ház ugyan nem az ő tulajdona volt, de mégis egyedül élt benne, mert züllött életmódjával elüldözte családját. A férfi ellen eljárást indított a rendőrség.
Súlyos sérüléseket szenvedett az a férfit, akit a tűzoltók egy összedőlt családi ház romjai alól mentettek ki, ahol gázrobbanás történt. Bozsó Zsolt, a Váci Rendőrkapitányság vezetője az Indexnek elmondta: a detonáció vasárnap este kilenc óra előtt a Papp Béla utcában pusztított.

Elüldözte családját a részeg férfi

Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság
A házban csak egy negyvenhét éves férfi tartózkodott, aki korábban már elvált feleségétől. A lakás mégsem az ő tulajdona volt, csupán azért élt egyedül benne, mert züllött életmódjával elüldözte családját.

A szakértői vélemények megerősítették, hogy a detonáció azért következett be, mert a gázkonvektorról leszerelték a gázcsövet. Az ittas férfi a robbanás pillanatában az ágyában feküdt, és egy rá esett gerenda miatt koponyaalapi törést szenvedett.

Kutyával keresték a túlélőket

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kimentett férfi össze-vissza beszélt, így nem lehetett tudni, hányan tartózkodtak a házban. Olyan híresztelések is szárnyra kaptak, hogy bulit tartottak az épületben, így többen is lehetnek a romok alatt, ezért a kereséshez kutyát is igénybe vettek. A rendőrségnek végül sikerült elérnie a családtagokat, így kiderült, nincs több sérült.

A férfi ellen közveszélyokozás miatt indul eljárás. A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni, vért viszont már vettek tőle, hogy megállapíthassák, mennyire volt alkohol befolyása alatt.