Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömegbaleset Vácon

2004.07.31. 08:36
Heten megsérültek, közülük ketten súlyosan péntek éjjel Vác mellett egy közúti balesetben. Egy fiatalember elvesztette uralmát járműve fölött, és belehajtott négy autóba.
Hét sérültje van annak a balesetnek, amely pénteken éjfél körül történt Vác közelében. A HavariaPress korábban azt közölte, a Pest megyei település egyik forgalommentes részén több tucat résztvevővel illegális gyorsulási versenyt tartottak. Az öt sérült a váci Jávorszky Ödön Kórházban fekszik, állapotuk súlyos, de nem életveszélyes, a végtagjaik sérültek meg, kettőt közülük már megoperáltak, egy lánynak a gerincsérülését vizsgálják, mondta Seres György, a kórház ügyeletes orvosa szombat délelőtt az MTI-nek.

A rendőrség szerint nem volt verseny, a hatóság "sima" közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Közlésük szerint csupán egy baráti társaság összejövetelén történt a tömegbaleset.

Egy autós elvesztette uralmát a gyorsuló jármű felett és az út szélén parkoló autók közé csapódott. A balesetben öten súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. Az ütközés következtében több autó is összetörött, az anyagi kár nyolcmillió forint.

Régebben volt

A Pest megyei kapitányság sajtóügyeletese az Indexnek azt mondta, hogy közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást, nem tudnak arról, hogy illegális gyorsulási verseny zajlott a baleset helyszínén. "Barátok találkoztak az úton, és egyikük kipróbálásra odaadta autóját a másiknak. A fiatalember az autóval megcsúszott, padkázott, majd nekicsapódott az út szélén parkoló négy személyautónak" - közölte a sajtóügyeletes.

A balesetet okozó fiatalember a rendőrségi vizsgálat szerint nem volt ittas.

A rendőrség szerint korábban gyakran volt a baleset helyszínén gyorsulási verseny, de mostanában már nem. A helyi mentősök is úgy tudják, hogy nem szokványos közúti baleset történt, hanem egy illegális gyorsasági versenyen következett be a baj.