Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A kutya helyett a nőt lőtte meg a vadász

2003.11.10. 09:11
Túl van az életveszélyen az a 27 éves nő, akit a hétvégén lőtt lábon egy bérvadász Puszatavacson - értesült az RTL Klub. A vadászok a rendőröknek azt mondták, az áldozat kutyájára céloztak, ugyanis kóbor kutyának vélték.
A 27 éves nő tegnap, sötétedés után kutyát sétáltatott a pusztavacsi erdőben, amikor rálőttek.

"Két helyi vadász közeledett az útról, amikor megpillantottak annyit, hogy egy kutyának a szemén megtükröződik a fény. Ezt távcsővel megerősítették és a területvezető vadász engedélyt adott a bérvadásznak, mert dúvadnak nézték" - foglalta össze a történteket Laczkó Balázs, nyomozó.

Csakhogy a lövedék nem a kutyát, hanem a nő bal lábát találta el. A sokk és a vérveszteség miatt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Azóta jobban van. Az RTL Klub híradója úgy tudja, hogy a kóbor kutyának nézett vizsla ugyanahhoz az állami tulajdonú erdészeti telephez tartozik, amelyikhez a lövésre engedélyt adó hivatásos vadász. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Az RTL Klub Híradója megkereste a Nagykunsági Erdészeti és Faipari Rt. képviselőit is. Ők azt mondták, a cégnél vizsgálatot indítottak az ügyben, ennek befejezéséig azonban nem kívánnak nyilatkozni.