Alfréd
-2 °C
2 °C

Életfogytiglan a vadászbolti gyilkosnak

2007.11.13. 12:03
Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt első fokon életfogytilglanig tartó börtönbüntetést kapott egy tavaly elfogott kétegyházi férfi. Kirabolt egy vadászboltot, megölte a tulajt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték első fokon azt a férfit, aki 2005-ben megölte az egyik békéscsabai vadászbolt tulajdonosát. A hétfői döntés nem jogerős, a férfi enyhítésért fellebbezett. Az ítélet szerint egyébként legközelebb 40 év múlva szabadulhat.

A kétegyházi férfit tavaly decemberben fogták el, a nyomozás két évig tartott. A férfi egy késsel gyilkolta meg a vadászbolt tulajdonosát, majd több fegyvert elvitt a boltból. A zsákmányolt fegyverekkel bűncselekményeket akart elkövetni, a gyilkosságot előre kitervelte, és készült rá. A férfi elfogásakor beismerte a gyilkosságot.

A férfit egy, a vadászboltból elrabolt és később eladott flóbert pisztoly buktatta le. A fegyvert Csongrád megyében két mindszenti lakosnál találták meg, amikor egy rablás miatt házkutatást tartottak náluk 2006-ban. A rendőröknek sikerült azonosítani a fegyver előző tulajdonosait, köztük a gyilkost is.

Az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek a férfit.