Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Két vadászt lőtt le a magaslesről

2008.09.24. 08:52
Két vadászt kellett mentőhelikopterrel kórházba szállítani szerda hajnalban Farkasgyepű térségéből, mert társuk rájuk lőtt, miután azt hitte, hogy vaddisznók mozognak a bozótban.

Az egyik vadász súlyos, míg a másik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelentette a Független Hírügynökség.

Két helybeli férfi és egy kísérőjük indult vadászni szerda hajnalban a Veszprém megyei Farkagyepű közelében. A vadászatot az előírásoknak megfelelően bejelentették. Az eddigi információk szerint az egyik férfi a vadlesen tartózkodott és vaddisznónak nézte a bozótban lévő két társát. Mindkettőre rálőtt. Egyiküket combon, a másik vadászt hason találta. A mentők mindkét sérültet a helyszínen stabilizálták.

A combsérültet a veszprémi kórházba szállították, míg a haslövéses vadászért mentőhelikopter érkezett. A mentők dolgát nehezítette, hogy a baleset olyan helyen történt, ahol nincs térerő.

A vadászok szondáztatása már megtörtént és nem mutatott ki alkoholfogyasztást. A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság vizsgálja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben reggel megkezdte a vizsgálatot a Veszprém megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Vadászati Hatósága. Előzetes megállapítása szerint a társait megsebesítő vadász súlyosan megszegte a vadászati törvény előírásait, mert anélkül adott le lövést, hogy egyértelműen felismerte volna, mire lő. A sebesültek pedig abban hibáztak, hogy elhagyták saját biztonsági körzetüket és átmentek a "szomszéd" vadász körzetébe, ahol a baleset bekövetkezett.