Jolán
2 °C
4 °C

Két vadászt lőtt le a magaslesről

2008.09.24. 08:52
Két vadászt kellett mentőhelikopterrel kórházba szállítani szerda hajnalban Farkasgyepű térségéből, mert társuk rájuk lőtt, miután azt hitte, hogy vaddisznók mozognak a bozótban.

Az egyik vadász súlyos, míg a másik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelentette a Független Hírügynökség.

Két helybeli férfi és egy kísérőjük indult vadászni szerda hajnalban a Veszprém megyei Farkagyepű közelében. A vadászatot az előírásoknak megfelelően bejelentették. Az eddigi információk szerint az egyik férfi a vadlesen tartózkodott és vaddisznónak nézte a bozótban lévő két társát. Mindkettőre rálőtt. Egyiküket combon, a másik vadászt hason találta. A mentők mindkét sérültet a helyszínen stabilizálták.

A combsérültet a veszprémi kórházba szállították, míg a haslövéses vadászért mentőhelikopter érkezett. A mentők dolgát nehezítette, hogy a baleset olyan helyen történt, ahol nincs térerő.

A vadászok szondáztatása már megtörtént és nem mutatott ki alkoholfogyasztást. A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság vizsgálja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben reggel megkezdte a vizsgálatot a Veszprém megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Vadászati Hatósága. Előzetes megállapítása szerint a társait megsebesítő vadász súlyosan megszegte a vadászati törvény előírásait, mert anélkül adott le lövést, hogy egyértelműen felismerte volna, mire lő. A sebesültek pedig abban hibáztak, hogy elhagyták saját biztonsági körzetüket és átmentek a "szomszéd" vadász körzetébe, ahol a baleset bekövetkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?