Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Fákra kergettek egy falut a likőrre vágyó elefántok

2001.04.18. 21:35
Az otthon készített likőr szagától megvadított elefántok egy egész indiai falut kényszerítettek arra, hogy fa tetején töltsenek több éjszakát. Az elmúlt 18 hónapban a térségben közel féltucatnyi ember halt meg az elefánttámadások következtében.

Erjesztett rizsből készítik az indiai Orissa állam falujának lakói a handia nevű illatos likőrt. Ennek az italnak a szaga közel 60 elefántot vonzott a Keonjhar faluba, ahonnan az emberek a közeli erdőbe menekültek. A handia utáni kutatásban az elefántok semmit sem kímélnek, a Reutersnek telefonáló helyi hivatalnok szerint ámokfutóként kutatnak a faluban, a sárból készített házakat sem kímélve.

Az emberek a fák tetején érzik magukat biztonságban

A megvadult elefántok elől a fákra menekültek a falu lakói
Az ámokfutás végezetével közel két tucat ember éjszakára a közeli erdő fáira menekültek: magukkal vitték ágyneműjüket, ételt és italt raktároztak a lombok közé.

Az elmúlt 18 hónapban a térségben hat ember halt meg elefánttámadások következtében, közel 200 házat szétromboltak vagy megrongáltak az ormányosok. A térségben nem éltek elefántok, az emberek úgy vélik, a likőr szaga vonzotta oda őket több mint 200 kilométeres távolságból. A Reuters tudósítása arról hallgat, hogy az elefánttámadások miatt az emberek lemondtak-e a csábító likőr gyártásáról.