Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Már a pisztollyal megfenyegett futár is gyanús

2007.08.16. 08:46
Gyanúsított lett a lett a Vadász János által megfenyegetett biciklis futár. A Blikk információi szerint az elfajult közlekedési vita újabb fordulatot vett.

A rendõrség levélben értesítette K. Viktor biciklis futárt, hogy rongálás és garázdaság miatt eljárás folyik ellene.

Eredetileg a biciklis futár fordult a rendõrséghez, mert egy képviselõházi igazolványt mutogató autós pisztollyal fenyegette meg, miután a Kodály köröndnél közlekedési vitába keveredtek. A rendõrök elõször nem vették komolyan az ügyet, de a politikus kilétérõl indult sajtótalálgatások következményeképp fajsúlyosabbá vált a történet, különösen mikor Vadász János, egykori szocialista politikus maga jelentkezett, hogy õ volt a pisztolyt rántó fél a vitában.

A futár bejelentése szerint Vadász autójával leszorította, majd mikor ezt káromkodásokkal és az autó tetejére mért ütéssel nyomatékosítva szóvá tette, kiugrott az autójából és egy pisztollyal fenyegette. Vadász viszont azt állította, hogy csupán egy játékpisztolyt használt a vitában, de különben van fegyverviselési engedélye is.

A Blikk szerint most a fenyegetõzõ expolitikus is feljelentette a biciklist, ezért válhatott belõle is gyanúsított. Bár nála volt a pisztoly, Vadász már korábban is azt állította, hogy az õ testi épsége forgott veszélyben, és az elhangzott káromkodásokkal a 25 éves biciklis a becsületébe is belegázolt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!