Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Ittas sofőr lökte árokba az iskolabuszt

2006.10.04. 11:49
Iskolások is megsérültek abban a balesetben, ami szerda reggel történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szabálytalan előzés közben okozott tömegbalesetet egy autóvezető szerdán reggel nyolc óra után, a 49-es úton, Vaja közelében. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr előzés közben nekiütközött az előtte haladó kisbusznak, majd karambolozott egy szemből jövő autóval is.

A kisbusz az árokban kötött ki az ütközéstől. A felborult buszban a Baktalórántházai szakközépiskola diákjai utaztak szakmai gyakorlatra. A balesetben összesen tizenhárman sérültek meg, ketten súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a buszon utazó diákok közül hányan és milyen sérüléseket szenvedtek.

Mentőhelikopter vitte le az egyik diákot

A HavariaPress értesülései szerint a Peugeot típusú személygépkocsi Rohod felől Mátészalka irányába közlekedett, amikor Vaja határában egy egyenes szakaszon előzni kezdte az iskolásokat szállító Mercedes kisbuszt, miközben vele szemben közlekedő román rendszámú Ford kisbusszal frontálisan ütközött. Az ütközés következtében a Ford megpördült és az árokba lökte a Mercedes kisbuszt.

A hírügynökség úgy tudja, hogy a két buszban összesen 16-an sérültek meg, köztük 11 diák. Két tanuló súlyosan sérült meg, egy lányt mentőhelikopter vitt el a helyszínéről. A sérültekért féltucatnyi mentőt és mentőhelikoptert irányítottak a baleset helyszínére, a mentésben a Mátészalkai és a Nyírbátori Tűzoltóság szakemberei is részt vettek.

Az már a helyszínen kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt. A helyszínelés várhatóan egész délelőtt tart, emiatt kisebb forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Ittas vezetés, halálos baleset a szomszéd megyében

Ittasan okozott balesetet egy sofőr Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A HavariaPress úgy tudja, hogy egy Ford Tranzit 36 éves sofőrje áttért a menetirány szerinti baloldalra és frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Volkswagen Golffal. A személyautót vezető 48 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a Tranzit sofőrje könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést.

A mentés és helyszínelés idejére a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, s a baleset körülményeinek tisztázása érdekében szakértők bevonásával nyomozást indítottak. A Ford Tranzit 36 éves deteki sofőrjénél a szonda alkoholos befolyásoltságot mutatott ki, így a férfit a rendőrség előállította, majd őrizetbe is vette.