Még sosem ölelkezett egyszerre ennyi magyar

2007.02.14. 22:59
Még soha nem ölelkeztek össze egyszerre olyan sokan Magyarországon, mint szerdán este, Bálint-napon a budapesti Ötvenhatosok terén (Felvonulási tér), ahol több mint 4500 résztvevő alkotott hatalmas élő szívet.

Belilultak

Korábban, 2005-ben a szívet formáló élőkép kategóriában 3500 résztvevő állított fel csúcsot az Országos Vérellátó Szolgálat rendezésében. Ehhez képest a különbség, hogy a szerdai kísérlet résztvevői lila sapkában voltak, míg a 2005. évi rendezvény részesei piros trikót viseltek, és így az akkori szervezők pályázhattak "A világ legnagyobb élő szíve" címre.

Mindenki mindenkivel

A szerdai eseményre óvodástól nyugdíjasig minden korcsoportból érkeztek lelkes vállalkozók, akik 10 regisztrációs pult előtt tömött sorokban vártak kora délutántól, hogy az élőkép részei lehessenek.

A legtöbben párjukkal érkeztek, és sokan éppen a rekordkísérletre szervezték a Bálint-napi randevút. A Nagy Ölelés Napja azonban ismerkedésre is kiváló alkalom volt. Az MTI tudósítójának több lánytársaság tagjai elárulták, hogy szívesen jöttek, mert "az ilyen helyeken lehet a legjobban pasizni."

Sztárkavalkád

A rendező nagy élelmiszergyártó cég 70 fős stábja Caramel és Bartók Eszter koncertje után lassan elkezdte a térre felfestett hatalmas szívalakba terelni a lila sapkás embereket, akik este fél 8 körül össze is ölelkeztek. Többen új ismeretségekre tettek szert. Akiknek pedig ez nem sikerült, két újabb ifjú popénekes, Tóth Vera és Tóth Gabi koncertjén tovább próbálkozhattak.

  • Tippek
  • Bankszámla