Arnold, Levente
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Még sosem ölelkezett egyszerre ennyi magyar

2007.02.14. 22:59
Még soha nem ölelkeztek össze egyszerre olyan sokan Magyarországon, mint szerdán este, Bálint-napon a budapesti Ötvenhatosok terén (Felvonulási tér), ahol több mint 4500 résztvevő alkotott hatalmas élő szívet.

Belilultak

Korábban, 2005-ben a szívet formáló élőkép kategóriában 3500 résztvevő állított fel csúcsot az Országos Vérellátó Szolgálat rendezésében. Ehhez képest a különbség, hogy a szerdai kísérlet résztvevői lila sapkában voltak, míg a 2005. évi rendezvény részesei piros trikót viseltek, és így az akkori szervezők pályázhattak "A világ legnagyobb élő szíve" címre.

Mindenki mindenkivel

A szerdai eseményre óvodástól nyugdíjasig minden korcsoportból érkeztek lelkes vállalkozók, akik 10 regisztrációs pult előtt tömött sorokban vártak kora délutántól, hogy az élőkép részei lehessenek.

A legtöbben párjukkal érkeztek, és sokan éppen a rekordkísérletre szervezték a Bálint-napi randevút. A Nagy Ölelés Napja azonban ismerkedésre is kiváló alkalom volt. Az MTI tudósítójának több lánytársaság tagjai elárulták, hogy szívesen jöttek, mert "az ilyen helyeken lehet a legjobban pasizni."

Sztárkavalkád

A rendező nagy élelmiszergyártó cég 70 fős stábja Caramel és Bartók Eszter koncertje után lassan elkezdte a térre felfestett hatalmas szívalakba terelni a lila sapkás embereket, akik este fél 8 körül össze is ölelkeztek. Többen új ismeretségekre tettek szert. Akiknek pedig ez nem sikerült, két újabb ifjú popénekes, Tóth Vera és Tóth Gabi koncertjén tovább próbálkozhattak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!