Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Továbbra is élet és halál között a hatvani gyerekek

2002.11.07. 17:39
Még mindig életveszélyes-válságos annak a 15 éves hatvani lánynak az állapota, akit háromszor lőtt fejbe anyja pisztollyal keddről szerdára virradó éjszaka. Kilenc éves öccsének állapota változatlanul súlyos-életveszélyes. A rendőrség kiderítette, hogy az asszony a munkahelyéről, egy vadászboltból hozta el a gyilkos fegyvert.
A lányt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának intenzív osztályán ápolják, a gyermeken szerdán hajnalban több életmentő operációt hajtottak végre az orvosok. Az intézet által csütörtökön kiadott közlemény szerint a lány állapota szerda óta nem változott.

A 9 éves fiút - akit egy fejlövés ért - Budapesten, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben ápolják. A kórház - az apa kérésére hivatkozva - nem adott tájékoztatást a fiú hogylétéről. Az MTI más forrásokból úgy tudja, hogy a gyermek állapota továbbra is súlyos-életveszélyes.

Hatvanban egy anya keddről szerdára virradóra pisztollyal megölte 14 éves lányát, 9 éves fiát és 14 éves lányát pedig ugyancsak pisztollyal életveszélyesen megsebesítette. Az anya ezt követően fejbe lőtte magát és meghalt.

Azonosították a fegyvert

A Hatvanban történt családi tragédiával kapcsolatos nyomozás újabb körülményeket tárt fel - közölte csütörtökön a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Sikerült azonosítani a gyilkos fegyvert, mely szerepel a fegyverbolt nyilvántartásában, tehát onnan hozhatta el a nő, aki mint a bolt alkalmazottja, bármikor magához vehette az ott tárolt fegyvereket.

A tevékenységi engedélyéhez a tulajdonosnak és alkalmazottainak korábban fegyverismereti vizsgát kellett tennie. A rendőrség tudomása szerint az anyának korábban volt fegyvertartási engedélye, ám az egyelőre nem tisztázott, hogy halálakor is rendelkezett-e vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?