Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Megették halott rokonuk szívét

2005.01.31. 09:05
Hat román férfi kiásta elhunyt rokonuk tetemét, mert azt gondolták a megboldogult vámpírrá változott és el fog jönni a vérüket szívni. A tetteseket fél év börtönre ítélték.
Kiásta egy elhunyt rokonát hat román férfi, s megette a szívét, mert azt hitték, hogy a 76 éves korában rákos megbetegedésben elhunyt rokon vámpírrá változott, és eljön szívni a vérüket.

A tettesek aggodalmukban a temetés után hat héttel kiásták a holttestet, kivágták a szívét, elégették, s a vízbe kevert hamut megitták. Az illetők azt mondták, előzőleg már igen gyengének érezték magukat, de a rítus után jobban lettek.

A tetem Craiovában végrehajtott újbóli boncolása kiderítette, hogy valóban hiányzik a szív. A közeli Morotinul de Sul falucskában lakó tettesek azzal védekeztek kihallgatásukon, hogy "csak egy ismert rítust követtek, amelyet régen gyakorolnak a környéken, mert hatásosnak bizonyult a vámpírok ellen".

A hat férfit sírgyalázás vádjával hat hónapi, végrehajtandó szabadságvesztére ítélték - jelentette az AFP francia hírügynökség.