Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Vérszívó denevérek tartanak rettegésben egy várost

2005.04.27. 21:12
A kolumbiai kisvárosban már 43 embert támadtak meg a vérszívó denevérek, mivel lecsökkent eddigi célpontjaik, a sertések és a szarvasmarhák száma.
Vérszívó denevérek hada tartja rettegésben már három hete egy kolumbiai város lakosságát.

A Kolumbia középső-nyugati részén fekvő Choco megye egészségügyi hatóságai szerdán közölték, hogy Condoto városban már 43 embert martak meg a nagy bőregerek, amelyek általában állatok vérével táplálkoznak. Szerencsére veszettséget egy esetben sem mutattak ki.

A helyi hatóságok gyanúja szerint a vámpírdenevérek szokatlan invázióját az magyarázza, hogy a repülő állatoknak megváltozott a vándorlási útvonala. Az emberek elleni támadásnak részben az lehet az oka, hogy a térségben megfogyatkozott az állatállomány, különösen lecsökkent a sertések és a szarvasmarhák száma.

Gerillák földjén

Az újabb támadások kivédése céljából az egészségügyi hatóságok mérgezett élelmiszert helyeztek ki a denevérek által használt útvonalakra, a lakosságot pedig arra kérték, hogy háziállataikat oltassák be a veszettség elleni vakcinával. A hatóságok attól tartanak, hogy a vérszívó denevérek tovább költöznek a szomszédos, gerillák uralta térségekbe, amelyekbe biztonsági okokból nagy valószínűséggel nem küldenek egészségügyi szakembereket.