Árpád
-2 °C
3 °C

Disznókkal etette meg áldozatait a vancouveri sorozatgyilkos

2002.11.25. 10:59
Újabb nők DNS mintáit találták meg annak a kanadai férfinak a farmján, aki a hatóságok gyanúja szerint akár 63 embert is megölhetett az évek során. Az 52 éves gyanúsított eddig egy gyilkosság elkövetését sem volt hajlandó beismerni.
Több, az elmúlt 20 év során eltűnt vancouveri nő családját is értesítették a rendőrök, hogy újabb DNS mintákat találtak a sorozatgyilkossággal vádolt 52 éves Robert Pickton farmján. A hatóságok szerint a Vancouvertől 30 kilométere keletre fekvő Port Coquitlam melletti tanyán legutóbb felfedezett maradványok Marnie Freyé voltak. A heroinfüggő Marnie Freyt utoljára 1997-ben látták Vancouver belvárosának utcáin.

Tizenöt nő maradványait már megtalálták

Az idén februárban letartóztatott Robert Picktont Kanada történetének legvéreskezűbb sorozatgyilkosának tartják. Az elmúlt hét hónapban mintegy száz rendőr kutatta át a tanya területének minden egyes négyzetcentiméterét ujjbegyek, ruhadarabok, hajszálak és vérfoltok után kutatva.

Az eddigi bizonyítékok alapján férfit 15 rendbeli emberöléssel vádolják, azonban a hatóságok gyanúja szerint a férfi akár 63 nővel is végezhetett az évek folyamán. A rendőrség szerint a férfi farmjára hívta a drogfüggő prostituáltakat, megölte őket, majd feldarabolt holttestüket a disznókkal etette meg. Pickton mindvégig tagadta a vádakat, jelentette a kanadai CH News.

Pickton a prostituáltakra bukott

Picton nővérével és öccsével együtt birtokolja a farmot, de ő az egyetlen, akit a gyilkosságokkal vádolnak. Fivére működteti a "Malacka Palotája" nevű ivót is, ami ugyancsak a prostituáltak kedvelt helye volt. Robert Picktont 1997-ben már letartóztatták, mert állítólag le akart szúrni egy örömlányt. Ezt a vádat később ejtették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?