Tekla
9 °C
20 °C

Elszabadult egy felfújható vár, heten megsérültek

2007.05.01. 16:42
Egy gyermek életveszélyesen megsérült, hatan súlyos, illetve könnyebb sérülést szenvedtek, amikor kedden délután Budapesten, a XVIII. kerületi Nagybecskerek utcai sporttelepen a szél felkapott egy felfújható várat és azt egy rácsos korlátnak csapta.

A sporttelepen majálisozók közül a felállított felfújható váron több család, gyerek játszott, amikor a vár elszabadult. A balesetben a rendőrség adatai szerint egy gyermek életveszélyesen sérült, őt újra kellett éleszteni, és mentőhelikopter vitte kórházba. A Havariapress szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a gyermek a várral együtt 20-25 métert repült, majd a kerítésnek csapódott. A Tv2 úgy tudja, hogy a gyermeknek súlyos fejsérülései vannak, műteni nem tudták, intenzív osztályon ápolják.


A balesetben egy másik gyermek súlyos sérüléseket szenvedett. Egy kismama és négy gyermek könnyebben sérült. Az eset körülményeit a BRFK szakértők bevonásával vizsgálja.

A Tényekben elhangott, hogy a szemtanúk forgószélről beszéltek, az kapta fel a várat, Németh Lajos meteorológus pedig elmondta, nem kizárt, hogy valóban az volt.