Lehel
17 °C
27 °C

Karambolozott Varga Mihály

2004.03.08. 16:51
A volt pénzügyminiszter nem adott elsőbbséget még vasárnap este egy kereszteződésben, személyi sérülés nem történt, ellenben 2,5 milliós anyagi kár keletkezett. Varga Mihály maga hívott rendőröket, elismerte felelősségét és lemondott mentelmi jogáról.
Varga Mihály volt pénzügyminiszter Skoda típusú szolgálati gépkocsijával vasárnap egy karcagi útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy balról szabályosan közlekedő szintén Skoda típusú személyautónak, emiatt a két gépjármű összeütközött - mondta Lengyel György alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn. Hozzátette: az autókban mintegy kettő és félmillió forint anyagi kár keletkezett.

Varga Mihály a helyszínről telefonon értesítette a rendőrséget, az intézkedést kérve jelezte, lemond képviselői mentelmi jogáról - mondta a szóvivő. Az alkoholszonda mindkét vezetőnél negatív maradt.

Varga Mihály ugyanúgy járt el, ahogy egy ilyen köznapi baleset esetén bárki, közölte a Fidesz sajtóosztálya, megerősítve Varga maga hívta a rendőröket és egyúttal tájékoztatta a sajtóirodát is a történtekről. A tájékoztatás szerint Varga áll a rendőrségi vizsgálat elé.