Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonverték főnöküket az elégedetlen dolgozók

2008.09.23. 11:03
Egy munkaügyi vita hevében vasrudakkal agyonverték főnöküket egy olasz autóalkatrész gyártó cég New Delhi-i üzemének elbocsátott munkásai - írta keddi számában az Indian Express című napilap.

Az indiai lap szerint a Graziano Transmissioni vállalat munkásai azután támadtak rá az igazgatóra, Lalit Kishore Choudharyra, miután egy megbeszélésen találkozott velük, hogy lezárják a régóta húzódó munkaügyi vitát. A tárgyalás után azonban a munkások nekiestek a vezetőség embereinek, és a kialakult verekedésben mintegy negyven ember megsebesült. A sérültek felét azóta intenzív osztályon kezelik - mondta a lapnak Mahesh Sharma, a New Delhi-i Kailash kórház orvosa, hozzátéve, hogy a 47 éves vállalatvezető a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A vita akkor kezdődött az olasz cégnél, amikor két hónappal ezelőtt elbocsátottak majdnem háromszáz munkást, akik fizetésemelést követeltek, és állítólag kifosztották a vállalat irodáit. A Graziano Transmissioni szóvivője szerint a cégvezetés és a munkások közötti hétfői találkozóra éppen azért került sor, hogy arról tárgyaljanak, milyen feltételekkel térnének vissza az alkalmazottak a munkájukhoz. A verekedés után több mint hatvan embert tartóztatott le az indiai rendőrség.