Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Agyonverték főnöküket az elégedetlen dolgozók

2008.09.23. 11:03
Egy munkaügyi vita hevében vasrudakkal agyonverték főnöküket egy olasz autóalkatrész gyártó cég New Delhi-i üzemének elbocsátott munkásai - írta keddi számában az Indian Express című napilap.

Az indiai lap szerint a Graziano Transmissioni vállalat munkásai azután támadtak rá az igazgatóra, Lalit Kishore Choudharyra, miután egy megbeszélésen találkozott velük, hogy lezárják a régóta húzódó munkaügyi vitát. A tárgyalás után azonban a munkások nekiestek a vezetőség embereinek, és a kialakult verekedésben mintegy negyven ember megsebesült. A sérültek felét azóta intenzív osztályon kezelik - mondta a lapnak Mahesh Sharma, a New Delhi-i Kailash kórház orvosa, hozzátéve, hogy a 47 éves vállalatvezető a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A vita akkor kezdődött az olasz cégnél, amikor két hónappal ezelőtt elbocsátottak majdnem háromszáz munkást, akik fizetésemelést követeltek, és állítólag kifosztották a vállalat irodáit. A Graziano Transmissioni szóvivője szerint a cégvezetés és a munkások közötti hétfői találkozóra éppen azért került sor, hogy arról tárgyaljanak, milyen feltételekkel térnének vissza az alkalmazottak a munkájukhoz. A verekedés után több mint hatvan embert tartóztatott le az indiai rendőrség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!