Konstantin
12 °C
25 °C

Vascsővel verte agyon férjét

2001.07.24. 22:02
Tragédiával végződött egy ráckevei házaspár veszekedése, miután a feleség vascsővel verte halálra férjét. A község egyik lepusztult házában lakó pár erősen alkoholista életmódot folytatott.
Egy vascsővel agyonvert férfi látványa fogadta a rendőröket Ráckevén, miután hétfő reggel egy nő telefonált segítségért, mondván, meggyilkolták a férjét. Elmondása szerint vasárnap este elment hazulról, így csak reggel talált rá a holttestre. A rendőrség először csak tanúként hallgatta ki, ám a sorozatos ellentmondások után beismerte tettét.

Lepusztult ház, lepusztult életmód

Császár Sándor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának helyettes vezetője az Indexnek elmondta: a középkorú házaspár Ráckeve kietlen részén egy lepusztult házban lakott. A férfi kőművesként dolgozott, a felesége pedig segített neki a munkában. Erősen italozó életmódot folytattak, és egyre inkább csúsztak le a társadalmi ranglétrán. Gyakoriak voltak a veszekedések, verekedések.

Így történt vasárnap este is, amikor az ötvenegy éves T. József többször megütötte a feleségét. A ház előtti udvaron kipattant összetűzés közben a nő kezébe került egy vascső, amellyel többször lesújtott a férjére, aki holtan esett össze.

A beismerő vallomás után a negyvennyolc éves T. Józsefnét a rendőrség őrizetbe vette, és emberölés alapos gyanúja miatt kérvényezik az előzetes letartóztatását.