Szilvia
5 °C
16 °C

Vonatot foglaltak a nyaralók a Balatonon

2004.07.27. 17:50
Megszüntetné a gyermekek részére az állóhelyes vasúti közlekedést, és visszafizettetné a MÁV-val a vonatjegy árát a szülőknek a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, ha a vasúttársaság nem tud ülőhelyet biztosítani. A gazdasági miniszternek és a MÁV vezetőjének írt levelükben felhívják a figyelmet, hogy a hétvégén egyszerűen nem jutottak fel az emberek a vonatokra.
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete a gazdasági miniszternek és a MÁV Rt. vezérigazgatójának írt levelében azt javasolják, hogy a vasúton szüntessék meg a gyerekeknél a balesetveszélyes állóhelyes utazást, mielőtt a gyerekeket nagyobb baj éri. Szerintük a vállalatnak vissza kellene fizetnie a 14 éven aluli gyerekkel utazó szülőknek a vonatjegy árát, ha a vasúttársaság nem tud ülőhelyet biztosítani. Vagy ha mást nem, legalább adjon ki kedvezményes jegyeket az állóhelyre a MÁV, amennyiben nem tudja garantálni az ülőhelyeket.

Keszei Sándor elnök elmondta, hogy vasárnap a szülők tüntettek a balatonszemesi vasútállomáson, mert már a negyedik vonatra sem tudtak felszállni a zsúfoltság miatt, miközben üres vagonok is voltak a szerelvényen. Az elnök elmondta, hogy a szülői kényszer hatására a kalauz kinyitotta a lefoglalt kocsikat. Az egyesület szeretné elérni, hogy hasonló helyzet ne alakulhasson ki a MÁV vonalain.

A MÁV Rt. arról tájékoztatott, hogy az állóhely megszüntetése a zsúfoltságot tovább növelné. A nyári menetrendben a Balaton környékén a kényelmesebb közlekedés érdekében több kocsit állítottak forgalomba. A vasárnapi zsúfoltságot az is okozhatta, hogy a Balaton környékén országos diáktalálkozót rendeztek, ami különleges helyzetet eredményezett a forgalom növekedésében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?