Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Juhászkutya mentette meg a csecsemőt

2003.08.12. 12:53
Újszülött gyermeket hozott haza a kukoricásból egy román juhászkutya. A Vasile névre hallgató eb még a mezőre is elvezette a hatóságokat, segítve ezzel a nyomozók munkáját.
Egy mezőn elhagyott újszülött életét mentette meg Romániában egy juhászkutya - adta hírül a román a sajtó. Az eset a múlt héten, az ország északkeleti részén, egy kis moldvai faluban történt. A helybeli Florea házaspár szombat hajnalban arra ébredt, hogy Vasile nevű kutyájuk hangosan ugat és kaparja az ajtót.

Mozgó batyu

Kinyitották, az eb kirohant, ők is kimentek, majd legnagyobb meglepetésükre azt látták, hogy a visszatérő kutya egy mozgó batyut hoz.

A meglepetésből komoly ijedtség lett, miután kiderült, hogy a batyuban egy újszülött kisfiú van. Rögtön a falu polgármesterének telefonáltak, mert azt hitték, hogy a kutya valahonnan ellopta a csecsemőt.

Becsületes megtaláló

A falu első embere volt, aki a mentőket riasztotta, s mire az orvosok megállapították, hogy a kisfiú ép és egészséges, az is kiderült, hogy a környéken sehonnan nem hiányzik egy újszülött. A lapok szerint ismét a kutya, Vasile segített: elvezette az illetékeseket a mintegy három kilométerre lévő kukoricásba, ahonnan a gyereket hozta.

A helyszínen vérnyomokat és néhány szakadt pelenkát találtak. Az anyát egyelőre keresik, a 3,8 kilogramm súlyú kisfiú teljesen egészséges. Az orvosok szerint egy-két órával azelőtt született, hogy a kutya rátalált és elvitte gazdáinak.