Albert, Lipót
2 °C
12 °C

150 embert vert át a Vaterán

2007.05.03. 12:34
Internetes csalást leplezett le a rendőrség. Egy bajai férfitól memóriakártyákat vásároltak a vatera.hu-n, de a vevők nem kapták meg az árut.

Másfél millió forintos internetes csalást derített fel a Nemzeti Nyomozóiroda (NNyI) és a hódmezõvásárhelyi rendõrkapitányság bűnügyi osztálya.

Számítástechnikai alkatrészeket rendelt meg több mint 100 csalódott ember a Vatera.hu-n keresztül. A piacinál lényegesen olcsóbban kínált, többségében memóriakártyákért 1250 forinttól 105 ezer 300 forintig fizettek a soha ilyen árucikkekkel nem rendelkezõ M. Róbertnek.

A fifikás csaló más nevére nyitott bankszámlákon fogadta a beérkező pénzt, amit egy bajai bankautomatából vett fel részletekben.

A kihallgatásokon kiderült, hogy M. Róbert nem megélhetési csaló volt. Mintegy négymillió forint értékű autójának árából, vagy egyéb ingó-ingatlanvagyonának eladásából könnyedén vissza is fizetheti az összesen másfél millió forintos kárt. Ha ez megtörténik, akkor Paksi Zsolt rendõr alezredes, a hódmezõvásárhelyi kapitányság bûnögyi osztályának vezetõje szerint akár elég lehet ahhoz is, hogy ejtsék ellene a most felhozott vádat.

A NNyI képviseletében nyilatkozó Gazdag Tibor rendõr alezredes, a csúcstechnológiai bûnözés elleni védekezés osztályának vezetõje azzal indokolta az ügy mértékéhez képest vehemens fellépést, hogy M. Róbert összesen 150 embernek okozott kárt és bosszúságot. Gerõ Viktor, a Vatera ügyvezetõje azt mondta, beiktatnak a rendszerükbe egy biztonsági lépést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?