Valér
4 °C
8 °C

Négyezer font pénzbüntetést kapott a vázába pisilő bádogos

2005.07.28. 09:21
Tudta nélkül lefilmezték Nagy-Britanniában azt a bádogost, aki egy padláson talált vázába ürítette hólyagját. Pénzbüntetésre és közmunkára ítélték.

Munkaadója vázájába vizelt egy bádogos Nagy-Britanniában. 1,4 millió forintnyi fontra és 150 órányi közmunkára büntették.

A mesterember a bádogosmunkát megrendelő illető házának padlásterében vizelt egy ott talált vázába, aztán beleöntötte a dísztárgy tartalmát a ház melegvíztartályába. Végül lelkiismeretesen elöblítette az alkalmi bilit az ivóvizes tartályban. Mindezt a bádogos tudta nélkl felvették videóra, a helyi hatóság ugyanis kontárok és feketemunkát végzők leleplezésére lescsoportot állított fel egy szemben lévő házban.

Jól mulattak az esküdtek

Az ügy bíróság elé került. A bádogos tagadta tettét, ám a felvétel egyértelműen bizonyította, hogy vázába pisilt. Az esküdtek jót kuncogtak a filmbemutatón a bírósági tárgyaláson.

A bíró a vizelős bádogost 150 órányi közmunkára, illetve 3778 font, azaz 1,4 millió forint pénzbírságra és költségtérítésre ítélte. Az összegben benne van a lakóház víztartályainak tisztítása és fertőtlenítése is.