Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Egy német család halt meg a vonatbalesetben

2004.07.13. 20:15
Nem volt fénysorompó abban a balatonedericsi vasúti átjáróban, ahol három halálos áldozatot követelő baleset történt kedden délután.
Az átjáróban úgynevezett András-kereszt jelezte a vasúti kereszteződést, illetőleg a mozdonyvezető hangjelzéseket adott, amikor azt látta, hogy egy személykocsi a sínekre hajt.

A német rendszámú autóban valószínűleg nagyszülők és unokáik utaztak. A három halott közül a férfi 68, a nő 64, míg a velük utazó két kislány kilenc-, illetve hétéves volt. Egyelőre nem tudni, hogy az idősebb, vagy a fiatalabb kislány halt meg, illetve melyik került súlyos, életveszélyes sérülésekkel a veszprémi kórházba.

A helyszínelés több órát vett igénybe, a rendőrség a 84-es utat teljes szélességében lezárta, s a forgalmat elterelték. A baleset során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett kislánynak speciális kezelésre van szüksége, ezért a veszprémi kórházból este a mentők átszállították a győri idegsebészetre.

A veszprémi kórházban elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy a kislánynak úgynevezett impressziós koponyatörése van, ezért vált szükségessé, hogy a speciális ellátást biztosító győri intézménybe szállítsák - mondta el Golopencza Pál, az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa.

A MÁV kommunikációs irodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vasúti átjáróban a német rendszámú gépkocsi a Tapolcáról Celldömölkre tartó gyorsvonattal ütközött össze. A gyorsvonat utasai közül senki sem sérült meg, a mozdonyban viszont olyan kár keletkezett, ami miatt nem tudta folytatni útját.

"Ez előtt a vasúti átjáró előtt - a KRESZ előírásai szerint - mindenképpen meg kell állni, s csak akkor lehetséges a sínekre hajtani, ha meggyőződtek az átkelés biztonságosságáról" - fogalmazott közleményében a MÁV.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!