Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy német család halt meg a vonatbalesetben

2004.07.13. 20:15
Nem volt fénysorompó abban a balatonedericsi vasúti átjáróban, ahol három halálos áldozatot követelő baleset történt kedden délután.
Az átjáróban úgynevezett András-kereszt jelezte a vasúti kereszteződést, illetőleg a mozdonyvezető hangjelzéseket adott, amikor azt látta, hogy egy személykocsi a sínekre hajt.

A német rendszámú autóban valószínűleg nagyszülők és unokáik utaztak. A három halott közül a férfi 68, a nő 64, míg a velük utazó két kislány kilenc-, illetve hétéves volt. Egyelőre nem tudni, hogy az idősebb, vagy a fiatalabb kislány halt meg, illetve melyik került súlyos, életveszélyes sérülésekkel a veszprémi kórházba.

A helyszínelés több órát vett igénybe, a rendőrség a 84-es utat teljes szélességében lezárta, s a forgalmat elterelték. A baleset során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett kislánynak speciális kezelésre van szüksége, ezért a veszprémi kórházból este a mentők átszállították a győri idegsebészetre.

A veszprémi kórházban elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy a kislánynak úgynevezett impressziós koponyatörése van, ezért vált szükségessé, hogy a speciális ellátást biztosító győri intézménybe szállítsák - mondta el Golopencza Pál, az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa.

A MÁV kommunikációs irodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vasúti átjáróban a német rendszámú gépkocsi a Tapolcáról Celldömölkre tartó gyorsvonattal ütközött össze. A gyorsvonat utasai közül senki sem sérült meg, a mozdonyban viszont olyan kár keletkezett, ami miatt nem tudta folytatni útját.

"Ez előtt a vasúti átjáró előtt - a KRESZ előírásai szerint - mindenképpen meg kell állni, s csak akkor lehetséges a sínekre hajtani, ha meggyőződtek az átkelés biztonságosságáról" - fogalmazott közleményében a MÁV.