Auguszta
-3 °C
2 °C

Életfogytiglani helyett húsz év börtön a vadászbolti gyilkosnak

2008.05.13. 16:05
Enyhítette a Szegedi Ítélőtábla a békéscsabai vadászbolti gyilkos életfogytiglani büntetését. Az ítélet szerint S. István nem előre kitervelten és nem bűnszövetkezetben gyilkolt. Társát öt év fegyházra ítélték.

Jogerősen húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki egy békéscsabai vadászbolt tulajdonosának torkát elvágva zsákmányolt lőfegyvereket még három éve. A most 27 éves S. Istvánt első fokon életfogytiglani börtönre ítélték, de a Szegedi Ítélőtábla nem látta bizonyítottnak, hogy a gyilkosságot előre kitervelten, bűnszövetkezetben valósította volna meg, így enyhítette az ítéletet.

S. 2005. március 18-án gyilkolta meg a békéscsabai vadászbolt tulajdonosát. Miután elvágta a torkát, több fegyvert magához vett, de távozáskor a boltban felejtette hátizsákját és a gyilkos fegyvert.

S. és társa, D. János a rablás után elásta a fegyvereket, amikkel később egy kamiont próbáltak kirabolni, majd egy sörözőt. Egyik esetben sem jártak sikerrel. D.-t, mint bűnsegédet öt év fegyházra ítélte a táblabíróság - ez azonban még nem jogerős, mert az ítéletben az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva több vádpontban is felmentette a vádlottat.