Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többezren betegedtek meg az iszaptól Elefántcsontparton

2006.09.09. 15:55
Ötezren betegedtek meg, hárman pedig életüket vesztették attól a vegyi hulladéktól, amelyet egy külföldi hajóból raktak ki az elefántcsontparti gazdasági főváros, Abidjan szemétlerakóiba.

Péntekig több mint 5 ezer olyan beteget regisztráltak az elefántcsontparti egészségügyi intézményekben, akik az augusztus végén kiöntött vegyi hulladéktól betegedtek meg - közölte Siméon N,Da, az egészségügyi minisztérium kommunikációs vezetője.

A betegek többségükben hányásra, bőrkiütésekre, rosszullétre, hasmenésre és fejfájásra panaszkodnak.

A Greenpeace környezetvédő szervezet szerint 400 tonna igen mérgező anyagokkal telített, olajfinomítókból származó iszapot raktak ki Abidjanban.

A botrány miatt Charles Konan Banny kormányfő szerdán bejelentette kormánya lemondását, fenntartva egy tárcaközi bizottságot, amelynek feladata egy válságterv kidolgozása.