Bernadett
-2 °C
4 °C

Lángolt a vegyi anyag a Kén utcában

2001.10.12. 13:29
Vegyi anyagok kaptak lángra egy IX. kerületi tárolóban péntek délelőtt. Senki sem sérült meg, és nagy mennyiségben mérgező anyag sem került a levegőbe. A vegyianyag-tárolót működtető cég ellen vizsgálat indul, mert számos szabálytalanságra bukkantak a szakemberek.
Tűz ütött ki a főváros IX. kerületében egy szabadtéri vegyianyag-tárolóban pénteken délelőtt. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivőjének tájékoztatása szerint gyorsan megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók jelenleg vizsgálják, hogy pontosan milyen anyagok gyulladtak meg.

Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság
A szóvivő ismertetése szerint a Kén utcai tárolóban elszállítás előtti anyagokat tartottak konténerekben, leföldelve. Erre forró kátrányt öntöttek, de az valamilyen okból begyulladt. A körülbelül 400 négyzetméteres területen 200 literes hordókban, illetve egy és két köbméteres fémtárolókban lévő különböző fajtájú vegyi anyagok kaptak lángra.

A tüzet negyedórán belül megfékezték a tűzoltók. A helyszínre közben megérkeztek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vegyvédelmi csoportjának munkatársai is. Mint kiderült, a levegőbe nem került nagy mennyiségben mérgező anyag.

Eljárás indul a cég ellen

A területen több, környezetvédelmi és tárolási szabálytalanságra bukkantak a szakemberek, ezért feltehetően több eljárás is indul majd a tárolót működtető cég ellen. Az egyik épület mellett például több gödörben ismeretlen vegyi anyagot tároltak, ami a talajba szivárgott el. Lakóépületek szerencsére nincsenek a környéken.