Hat tyúk tava

2002.07.21. 22:55
Idén először a Balaton mellett a Velencei-tó is bemutatkozott egy vízparti időszakos leánykiállítás színhelyeként: a gárdonyi Missipissi (nem elírás, helyi humor) állóhajón szombat délután megrendezett "I. Őnagysága Velencei-tó tündére" amatőr szépségversenyen tizenegy elsőbálos tinilány mérte össze bájait a szponzorokból és hozzátartozókból, valamint a szabadstrandon fürdőzőkből álló lelkes közönség előtt.
GalériaAz amatőr szépségverseny a jelek szerint abban különbözik a profitól, hogy több a szponzor mint a versenyző, ezért az előbbiek felsorolásától most eltekintenénk, a műsorvezetőnek is meggyűlt vele a baja. A főszponzor nőimagazint viszont nehéz volna elfelejteni, hiszen a nagyobbacska mentőcsónaknyi, de a gárdonyi szabadstrand méreteihez képest relatíve mégis impozáns állóhajó minden szabad felülete ki van dekorálva vele, a reprezentációs példány óvatlan fellapozása közben pedig még a hőségben is maradandó agykárosodást okoz a "forrónadrágos pop(ó)királynőről" szóló címlapsztori és az Ajax-palackokkal illusztrált nagytakarítás-fícsör: "aki egyszer már végigcsinálta, tudja, hogy ismét egy fárasztó nap vár rá".

GalériaEzek a lányok még nem csinálták végig, izgulnak is rendesen: ez az első szépségversenyük, néhányan csak barátnőik, rokonaik unszolására, reggel döntöttek az indulás mellett. A felkészülés egy napot vett igénybe, és elsősorban sminkre és mozgáspróbára szorítkozott - a smink profi, a mozgást azonban úgy tűnik nem lehet egy nap alatt elsajátítani: a beállások suták, és csak nagyon ritkán tartanak elég ideig ahhoz, hogy a köldökpiercing kiélesedjen az autofókuszon. "Én például nem ettem egy napig" - árulja el az Index érdeklődésére az egyik versenyző, mi pedig jólnevelten megdicsérjük a zseniális stratégiát. Csak egy félprofi modell tartózkodik nézőként a fedélzeten: az egykori Miss Cyberspace Hungary, akit mostanában már inkább "a magyar Britney Spearsként" illene felismernünk a bakiparádéját jópofizással súlyosbító konferanszié közlése szerint.

GalériaA leginkább egy textilipari szakközépiskola végzős osztálya által színpadra állított ad hoc divatbemutatóra hajazó műsor a versenyzők mell alatt lazán összecsomózott szponzorpólós felvonulásával veszi kezdetét. Ezután a V-tech haknija következik, akik a közönség megénekeltetését kiterjesztik a szabadstrandról bámészkodó közönségre is, így az első fürdőruhás csaj versenyen kívül kerül a színpadra, és harsogja a mikrofonba a fiúzenekar közkedvelt slágerét. "Ééééjfééél utáááán" - visszhangzik a naplementében, és már jönnek is a versenyzők megint, ezúttal egyenfürdőruhában, ami megnehezíti a divatszempontú összehasonlítást: csak a hegyes vagy kerekorrú, magassarkú vagy bőrpántos cipellőkből következtethetünk a jelöltek trendérzékenységére, pornósztár-napszemüveget pedig senki sem visel.

GalériaA fürdőruhás bemutatkozás fényt derít a súlycsoportkülönbségekre is. Senki sem állíthatja, hogy itt is klónok háborúja folyik, mint a profiknál: a nádszálkarcsútól a nem is picit duciig terjed a felhozatal. Úgy tűnik, a magyar lányok önbizalmát még az Őnagyságában közölt fogyókúrareceptekkel sem sikerült aláásni, pedig a repipéldány 2 teljes kolumnán tárgyalja a hollywoodi megasztárok által favorizált X-faktor diétát. A szünet újabb durva támadást hoz a velencei tó ökológiai egyensúlya ellen, Anita és két kiskorúnak tűnő táncosa még a közelben úszkáló hattyúk lelki nyugalmát is megzavarja. Szerencsére ez sem tart tovább a V-tech által belőtt negyed óránál, az utolsó kört pedig a teljes esélyegyenlőség jegyében ismét egy kaptafára készült koktélruhákban teszi meg a tizenegy virágszál.

GalériaA zsűri tanácskozása alatt újabb haknizenekar zúzik playbackről, majd eredményhirdetésre kerül sor: a legszebb mosolynak járó és más különdíjak átadása újabb végeérhetetlen szponzorsorolásba torkollik, a dobogós helyezések pedig a világtrenddel dacolva nem a modellalkatú, finom arcú, vékony lányoknak jutnak, hanem a magas, csípőben és mellben is erős versenyzőknek - a trendi köldökpiercing csak a harmadik helyre volt elég. A különdíjakkal együtt viszont szinte mindenkinek jut valami: kozmetikai csomag, manöken- és divatmenedzser-tanfolyam, Őnagysága-előfizetés, a legjobbak még a rajtuk lévő egyenruhát is hazavihetik.

  • Hírek
  • Bankszámla