Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Rossz helyre mentek bosszút állni

2006.05.02. 14:26
Tévedésből súlyosan megsebesítette a hétvégén egy lakóház tulajdonosát egy fiatalokból álló társaság. A rendőrség elfogta a tetteseket, akik magánlaksértés, súlyos testi sértés és rongálás miatt állhatnak bíróság elé.

Kapával és lapáttal felfegyverkezve rontottak be többen Aranyosapátiban egy ház udvarára. A szombat esti incidensben a támadók megrongálták az ott parkoló autót, betörték a lakás ablakait, az ajtót és a villanyórát. A zajra kijövő 53 éves házigazdát úgy megverték, hogy eltört a csuklója, derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményéből.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság magánlaksértés, súlyos testi sértés és rongálás miatt indított eljárást a középkorú férfit elverő 18-23 éves helybeli fiatalok ellen. A gyanúsítottak helyzetét súlyosbíthatja, hogy a magánlaksértést felfegyverkezve követték el és hogy a csuklótörés is nyolc napon túl gyógyul.

Az egyik fiatal kihallgatásakor elmondta, hogy együtt ittak aznap este, és eközben merült fel, hogy egy korábbi sérelemért bosszút állnak. A fiút korábban megütötte valaki, és úgy emlékezett, ebbn a házban lakik a haragosa. A későbbi sértettet este hatkor keresték fel, de az már csak a verés után derült ki, hogy a csoportos bosszú célt tévesztett.

Az ötfős csapat ötszázezer forintos kárt okozott a töréssel-zúzással, mondta el az Indexnek Fülöp Gergely hadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az végül nem derült ki, hogy pontosan kin akartak bosszút állni, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy a gyanúsítottak akár évekig rács mögött ülhetnek az elhamarkodott vendetta miatt.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft