Piroska
-2 °C
5 °C

Ütésváltás a kaposvári bíróságon

2004.05.04. 15:38
Csoportos garázdaság miatt kezdődött volna tárgyalás reggel fél nyolckor a Kaposvári Városi Bíróságon, ahová tíz vádlottat idéztek be. Az eljárást a terem előtti folyosóról behallatszó női sikoly szakította félbe. A vádlottak ugyanis a zaj hallatán kirohantak a folyosóra, és ott dulakodni kezdtek, puszta kézzel esve egymásnak.
Verekedés tört ki két ellenlábas roma család tagjai között a Kaposvári Városi Bíróságon - tudta meg a HavariaPress. A két haragos táborba tartozó siófoki férfiakat és nőket egy garázdaság ügyében idézték be a bíróságra, részben vádlottként, részben pedig tanúként.

Sikolyra pattantak fel

Csoportos garázdaság miatt kezdődött volna tárgyalás reggel fél nyolckor a Kaposvári Városi Bíróságon, ahová tíz vádlottat idéztek be - tájékoztatta az Indexet Varga Rita a Somogy Megyei Bíróság szóvivője. Az ügyben két rivális család tagjai ültek a vádlottak padján, a folyosón szintén a két család tagjai várakoztak tanúként. Mivel egy idézett nem jelent meg, csak a vádlottak számbavételére kerülhetett sor, amit azonban negyed tíz körül a folyosóról behallatszó női sikoly szakított félbe. A vádlottak a zaj hallatán kirohantak a folyosóra, és ott dulakodni kezdtek, puszta kézzel esve egymásnak.

Hogy ki és miért kezdte a verekedést egyelőre nem tudni. A gyors történések miatt a bíróság dolgozói és az egyik vádlottat kísérő rendőrök sem tudnak további részletekről beszámolni. A harcias családtagokat végül a helyszínre kihívott kommandósok választották szét. Az egész jelenet legfeljebb tíz perc alatt zajlott le - tette hozzá a szóvivő.

Harcias családok

A Kaposvári Rendőrkapitányság sajtósa az Index érdeklődésére elmondta, hogy öt verekedőt - négy férfit és egy nőt - állítottak elő a Kaposvári Városi Bíróságról, ellenük garázdaság miatt indul eljárás. A viszálykodók egyikét enyhébb szívpanaszokkal kórházba vitték.

A HavariaPress úgy értesült, hogy a két család közötti ellentétek még a 2002-es évre nyúlnak vissza, akkor ugyanis az egyik család tagjai helybenhagytak egy fiatalembert. A bántalmazott fiú rokonai ezt követően lécekkel és házilag készített kardokkal keltek a sértett védelmére, és rárontottak a másik család tagjaira. Az összecsapásnak második fordulója is volt, az ellenségeskedő családtagok ugyanis a siófoki kórházban is tovább folytatták a küzdelmet.