Auguszta
-3 °C
2 °C

Verekedésbe keveredtek az amerikai nagykövet gyerekei

2007.06.28. 20:44
A TV2 Tények című műsora szerint verekedésbe keveredett az amerikai nagykövet lánya és fia a hétvégén egy budapesti szórakozóhelyen; a rendőrség közlése szerint nem érkezett magánindítvány a verekedés ügyében

A tv2 Tények című hírműsora csütörtök este arról számolt be, hogy egy ismert budapesti, VIII. kerületi szórakozóhelyen a nagykövet lánya és egyik fia a hétvégén verekedésbe keveredett. A nagykövet lánya, a 29 éves Catherine L. Foley internetes naplójában ír arról, hogy az a szórakozóhely valóban az egyik törzshelye.

A nagykövet lánya hívott rendőrt

A szórakozóhely vendégeire hivatkozva a Tények beszámolt arról, hogy hétvégén a nagykövet lánya összeveszett egy másik fiatal nővel. Leöntötte sörrel, felé dobta a korsót, aztán pedig egy székkel a kezében fenyegetőzött. Többen azt mondták, hogy ebből lett a verekedés.

A rendőröket a nagykövet lánya hívta fel. A Tények információi szerint azért, mert a lány állítása szerint az egyik biztonsági őr megrugdosta. Ő is, testvére is könnyebben megsérült - állította a hírműsor.

Az amerikai nagykövet a tv2-nek annyit üzent, hogy ez magánügy, és nem nyilatkozik. A szórakozóhelyen dolgozók, és a tanúk szerint megtámadott másik lány is azt mondták, hogy nem akarnak kamera elé állni, s erre a nagykövet lánya sem volt hajlandó.

Szóváltás után tettlegesség

Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az ügyről nyilatkozva mindössze annyit közölt, hogy a hétvégén egy nyolcadik kerületi szórakozóhelyen két asztaltársaság között szóváltás alakult ki, amit tettlegesség követett, amelynek a vége egy könnyű testi sértés lett.

Közölte, mindkét asztaltársaságból egy-egy személy érintett az ügyben, az egyik egy amerikai, a másik egy magyar állampolgár, azonban a rendőrséghez nem érkezett magánindítvány. Arra a kérdésre, hogy a tv2 azt állítja, hogy előállították a nagykövet lányát és fiát, a szóvivő közölte: erről nincs információja.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft