Nem használhat pénisz-vérnyomásmérőt a bíróság

2006.06.23. 10:29
Az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság megsemmisített egy elsőfokú ítéletet, amelyik felizgathatósági vizsgálatot rendelt el egy pedofíliával gyanúsított férfinél.

Megsemmisítette az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság az egyik pedofilperben hozott elsőfokú ítéletet, az eljárás során ugyanis felizgathatósági vizsgálatot végeztek.

A vádlottnak gyermekek fotóit mutatták, akinek a péniszére egy vérnyomásmérő szerkezetet helyeztek. A vádhatóság így akarta bizonyítani, hogy a férfi izgalomba jön a képek látványától.

"A nemi szerv érintésével és képek mutogatásával megsértették az elítélt személyiségi jogait" - áll a fellebbviteli bíróság indoklásában.

Matthew Webberre 2005. márciusában szabott ki 27 hónapos börtönbüntetést a szövetségi bíróság pedofil képek birtoklásáért.

A péniszre helyezhető mérőeszközt Kurt Frund cseh pszichiáter a szexuális devianciák vizsgálatára fejlesztette ki, s a szerkezetet Csehszlovákiában később a homoszexuálisok "leleplezésére és gyógyítására" is használták.

  • Hírek
  • Támogatások