Valér
2 °C
8 °C

Másodszorra próbálta megölni exfeleségét

2005.11.25. 17:01
Volt feleségére és annak élettársára gyújtotta rá a lakást egy veszprémi férfi, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A volt férj nem először támadt az asszonyra.

Felgyújtotta a volt felesége lakását pénteken hajnalban Veszprémben egy 48 éves férfi, majd felakasztotta magát; a kötélről a tűzoltók vágták le.

Csak az előszoba kapott lángra

A férfi Veszprémben, a Stromfeld utcai panelház ötödik emeletén lévő lakásba - ahol a volt felesége lakik az élettársával - benzint öntött be az ajtó alatt, majd azt meggyújtotta. Ezt követően a lépcsőfordulóban lévő radiátorra egy hosszú kötelet erősített, a másik végére pedig hurkot kötött, s azt a nyakába helyezve kimászott az ablakon, majd ereszkedni kezdett lefelé.

A férfit a megfeszülő kötélről a házhoz éppen kiérkező tűzoltók vágták le; az egyik tűzoltó aláállt az öngyilkos-jelölt embernek és megemelve tartotta, míg a társa az első emeleti lépcsőházi ablaknál elvágta a kötelet. Az ötödik emeleti lakásból - ahol csak az előszoba kapott lángra - a tűzoltók hozták ki az 50 éves asszonyt és élettársát.

Az asszony sokkot kapott

A tűz miatt személyi sérülés nem történt, de az asszonyt kórházba kellett szállítani, mert a történtek hatására sokkot kapott.

A gyújtogató férfi 1999-ben a felesége sérelmére - akkor még házastársak voltak, s 2000-ben váltak el -, két súlyos bűncselekményt is elkövetett: súlyos testi sértést, majd emberölés kísérletét. A börtönből idén augusztusban szabadult. A veszprémi hajnali gyújtogatót a rendőrség emberölés kísérlete bűntettének alapos gyanúja miatt vette őrizetbe.