Valér
-2 °C
0 °C

Vetkőztetéssel rabolt a vonaton

2007.05.24. 12:10
A rendőrség elfogta azt a 16 éves fiút, aki szerdán a záhonyi személyvonaton levetette egy fiatal fiú cipőjét, ami azonban nem az ő mérete volt. Az áldozat táskájából végül előkerült egy újabb pár, ez már illett a fényeslitkei fiú lábára. Az elkövető ezen kívül elvitt egy pár zoknit és egy nadrágot. Az áldozat nem fordult a rendőrséghez, az esetet szemtanúk jelentették.

Vetkőztetéses rablás történt a Nyíregyháza-Záhony között közlekedő személyvonaton, a rendőrség elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 16 éves fényeslitkei fiatalt, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

A szerelvényen egy 16 éves fiú szólított meg és hívott ki az egyik kocsi végébe egy hasonló korú fiatalt szerdán, majd veréssel fenyegette. A fényeslitkei fiú ezután lökdösni kezdte a másik fiatalt és a cipőjét követelte tőle, amit a sértett félelmében átadott neki, mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a cipő nem a támadó mérete volt, a sértett táskájában lévő másik cipő viszont már jónak bizonyult, így az került a rablóhoz, egy szintén a táskában tartott nadrággal, majd a fiú lábán lévő zoknival együtt.

A kirabolt fiatal nem szólt a rendőrségnek, az eset egy szemtanún keresztül jutott a záhonyi kapitányság munkatársainak tudomására. A rendőrök a kapott személyleírás alapján hamar megtalálták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fényeslitkei kamaszt, és rablás miatt indítottak eljárást ellene.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!