Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos vihar csapott le Floridára

2007.02.02. 17:48
Legalább 14 halálos áldozatot követelt a pénteken Floridában pusztító vihar. Az eső házakat öntött el, a forgószél a levegőbe emelt egy utánfutót, egy kamion darabjaira szakadt. Húszezer ember áram nélkül maradt.

Legkevesebb 14 ember vesztette életét pénteken a Florida középső részén tomboló viharokban és tornádóban, közölték hivatalos források. Az eső házakat és egy templomot is elöntött, amely teljesen össze is dőlt, a forgószél pedig egy utánfutót emelt a levegőbe. Az hatóságok egyelőre 14 ember halálát erősítették meg.

A CNN és az ABC hírtelevíziók szerint a vihar álmukban lepte meg az embereket, és tetemes károkat okozott. Egy helyi illetékes szerint a lehető legrosszabb pillanatban, amikor a lakosság nagy része már aludt, és hirtelen csapott le az ítéletidő. A floridai Lake megyéről készült légi felvételek letarolt vidékeket és romhalmazzá vált házak százait mutatták.

A helyi hatóságok jelentése szerint a széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 220 kilométeres sebességet is. Csaknem 20 ezren maradtak áram nélkül, és egy autóutat is lezártak, mert a vihar miatt több baleset történt. Egy helyi televíziós állomás szerint egy kamion darabjaira szakadt.

A meteorológiai szolgálat péntek reggel tornádóriadót rendelt el a félsziget középső részére, a nyugati parton lévő Tampa és a keleti part közelében fekvő Orlando közötti térségben. Ez utóbbi város közelében vannak az amerikai űrrepülőgépek indítóállásai és a világhírű Disney-park.

Charlie Crist kormányzó négy megyében rendelt el szükségállapotot, és a jelenlegi legfontosabb feladatot a kutatásban, valamint a mentésben jelölte meg, egyben elhalasztotta a szövetségi állam költségvetésének ismertetésére vonatkozó programját.