Jácint
16 °C
31 °C

Hatalmas vihar csapott le Atlantára

2008.03.15. 10:19
Legalább tíz embert kellett kórházba szállítani, a toronyházak ablakai kitörtek, a törmelék a járókelőkre hullott.

Felhőkarcolók ablakait törte be és az Egyesült Államok egyik legnagyobb fedett stadionját, a Georgia Dome-ot is megrongálta egy váratlan vihar a georgiai Atlantában, jelentette az AP. A vihar - feltehetően egy tornádó - a CNN központjának ablakait is betörte.

A szélvihar a Georgia Dome és a CNN központjának környékén, Atlanta belvárosában pusztított. A toronyházakról hulló üvegszilánkok többeket megsebesítettek, rengeteg autó tört össze. A legfrissebb jelentések szerint legalább tízen szorultak kórházi ápolásra.

A CNN központjában megsérült a tetőszerkezet is, így az eső is befolyt az épületbe.

Üvegek törtek a Georgia Dome melletti kosárcsarnokban, az Atlanta Hawks otthonában is. A csarnokban éppen meccs volt, a University of Alabama játszott a Mississippi State-tel. A meccset - amit végül a Mississippi State nyert 69-67-re, 64-61-es állásnál félbe kellett szakítani.

"Azt hittem terrortámadás van, vagy tornádó" - mesélte az AP-nek a Mississippi State egyik játékosa. Éppen az Alabama támadt, amikor hatalmas robaj hallatszott a magasból. A csarnok teteje, amit úgy terveztek, hogy nagy szélben kicsit behajolhasson, a szemtanúk szerint úgy hullámzott, mint a viharos tenger.