Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas vihar csapott le Atlantára

2008.03.15. 10:19
Legalább tíz embert kellett kórházba szállítani, a toronyházak ablakai kitörtek, a törmelék a járókelőkre hullott.

Felhőkarcolók ablakait törte be és az Egyesült Államok egyik legnagyobb fedett stadionját, a Georgia Dome-ot is megrongálta egy váratlan vihar a georgiai Atlantában, jelentette az AP. A vihar - feltehetően egy tornádó - a CNN központjának ablakait is betörte.

A szélvihar a Georgia Dome és a CNN központjának környékén, Atlanta belvárosában pusztított. A toronyházakról hulló üvegszilánkok többeket megsebesítettek, rengeteg autó tört össze. A legfrissebb jelentések szerint legalább tízen szorultak kórházi ápolásra.

A CNN központjában megsérült a tetőszerkezet is, így az eső is befolyt az épületbe.

Üvegek törtek a Georgia Dome melletti kosárcsarnokban, az Atlanta Hawks otthonában is. A csarnokban éppen meccs volt, a University of Alabama játszott a Mississippi State-tel. A meccset - amit végül a Mississippi State nyert 69-67-re, 64-61-es állásnál félbe kellett szakítani.

"Azt hittem terrortámadás van, vagy tornádó" - mesélte az AP-nek a Mississippi State egyik játékosa. Éppen az Alabama támadt, amikor hatalmas robaj hallatszott a magasból. A csarnok teteje, amit úgy terveztek, hogy nagy szélben kicsit behajolhasson, a szemtanúk szerint úgy hullámzott, mint a viharos tenger.