Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Két métert csúszott oldalra az új híd

2008.09.18. 17:44
A kétsávos híd pályatestje egy méternyit oldalra csúszott. Baleset nem történt, a hiba helyrehozható.

Egy méternyit csúszott oldalra egy kétsávos híd pályatestje a helyére tolás közben a Veszprém melletti Márkó községet elkerülő gyorsforgalmi út völgyhídjának építésénél - közölte Skoumal Gergely, főépítésvezető csütörtökön az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a napokban elvégzett műveletnél elsősorban a híd betolásához használt, s a hídhoz rögzített segédhíd deformálódott el, ám szerencsére nem csúszott le az első oszlopról. A 20 méternyire betolt és megcsúszott hídkonzolt alátámasztották, majd visszaemelik a helyére és a sérüléseket kijavítják - mondta a kivitelezést végző cég, a Bilfinger Berger Hungária Kft. képviselője.

Hozzátette: a hídszakasz sérülései "nem számottevőek", megmaradt a beton pályalemez eredeti alakja, és az acélszerkezet is "épségben úszta meg a nem várt eseményt". A merevítések deformálódtak néhány helyen - mondta a főépítésvezető, megjegyezve: a kárt szakemberek vizsgálják.

Márkónál a 8-as főút új szakaszát építik - a négysávos új út elkerüli a falut -, s az ottani völgy fölé egy 276 méter hosszú viaduktot kell építeni. A 3,8 kilométeres elkerülő út építése - a völgyhíddal együtt - mintegy ötmilliárd forintba kerül, az útszakasz átadásának határideje ez év december vége.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!