Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Egy fogkefe miatt ürítették ki a nagypostát

2004.09.14. 09:43
Egy csomag miatt kiürítették a kecskeméti nagypostát, a vibráló dobozból ugyanis zúgó hang hallatszott. A környéket lezárták, de bombakutató kutya nem jelzett robbanószert. A fővárosi tűzszerészek egy elektromos fogkefét találtak.
A postahivatal dolgozói kedden reggel figyeltek fel a furcsa hangokat hallató postai küldeményre a csomagok között. A zúgó, vibráló küldemény az Egyesült Államokból érkezett. A csomagszortírozók azonnal értesítették a rendőröket.

Kiürítették az épületet

A rendőrség kiürítette, körülvette a posta épületét és megkezdték a különös csomag vizsgálatát. Lezárták a posta előtt lévő parkolót és utcát is.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Ferenczi László alezredes az Indexnek elmondta: a csomagon piperecikk megjelölés olvasható, és folyamatosan zúgott és vibrált. A rendőrök bombakutató kutyával vizsgáltatták meg a küldeményt, de az állat nem jelzett robbanószert.

Fogkefe a csomagban

A csomag kibontásával a rendőrök a biztonság kedvéért megvárták a fővárosi tűzszerészeket, akik a csomag alapos átvizsgálása után nem találtak robbanószerre utaló nyomokat, ezért felbontották a küldeményt. A dobozban egy elektromos fogkefe rezgett, ami feltehetőleg egy ütközéstől kapcsolódhatott be.

A rendőrség időközben felvett a kpcsolatot a csomagok címzettjével, aki elmondta, hogy egyik hozzátartozója készül hazaköltözni az Egyesült Államokból, és ő küldi apránként haza néhány holmiját, hogy könnyebb legyen az utazás. A küldeményeket végül átadták a jogos címzettnek. A postára fél tizenegykor térhettek vissza a dolgozók.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!