Lenke
18 °C
28 °C

Öngyilkos lett az egykori gyerekrepülős

2008.03.19. 10:48
Agyonlőtte magát Vicki Van Meter, akit egykor azért ünnepeltek, mert 11 évesen átszelte Amerikát egyedül vezetve egy kisrepülőt, majd később átrepülte az Atlanti óceánt is.

A 26 éves fiatal nő szombaton vetett véget az életének, s holttestét meadville-i lakásában találták meg vasárnap. A fivére szerint depresszióval küzdött, de nem szedett gyógyszert, és a családja nem figyelt fel semmiféle figyelmeztető jelre, mert nem tudott megnyílni még előttük sem.

Van Meter 1993-ban került először az újságok címlapjára, amikor repülőoktatójával öt nap alatt keresztben átrepülte az amerikai kontinenst a maine-i Augustától San Diegóig egy Cessna 172-es típusú egymotorossal. Az út során erős széllel és turbulenciával kellett megbirkóznia. Akkor ő számított a legfiatalabb pilótának, aki erre a teljesítményre képes volt, ám később megdőlt ez a rekordja.

Alig telt el egy év, és a kislány ismét a felhők fölé szállt: Augustától Glasgowba vezette a Cessnát szintén a legifjabb pilótaként jutva át Európába. "Mindig gondoltam, hogy nehéz lesz, és az is volt" - mondta, amikor megérkezett. Tanulmányait a pennsylvaniai Edinboro Egyetemen fejezte be bűnügyi jogászként, később két évet töltött a békefenntartókkal a moldovai Cahulban. Édesanyja úgy emlékezett rá, hogy teljes, érdekes életet élt, és több merészség szorult belé, mint azt bárki is elképzelhetné. Halála előtt egy biztosítási cég nyomozójaként dolgozott, és pszichológiai tanulmányokba szeretett volna kezdeni.