Szilárda
-4 °C
2 °C

Három év a szegedi Vigadó felgyújtásáért

2002.06.20. 17:53
Nem jogerősen három év fegyházra ítélte csütörtökön a Szegedi Városi Bíróság azt a hajléktalan férfit, aki két évvel ezelőtt felgyújtotta az újszegedi ligetben álló Vigadó épületét.
A vádirat szerint a 34 éves szegedi hajléktalan férfi, miután összeveszett élettársával, 2000. július 17-én délelőtt behatolt az újszegedi ligetben lévő Vigadó étterembe, hogy ott kialudja magát. A régebb óta használaton kívül álló étterem konyhájában meggyújtotta a felhalmozott szemetet és száraz faleveleket, majd elment. A tűz átterjedt az épület többi részére is és mire a lángokat a tűzoltók eloltották, a Vigadó gyakorlatilag teljesen kiégett. A rongálással okozott kár több mint 2 millió forint volt.

Nem tudta megmondani miért tette

A vádlott Kató Zoltán beismerte, hogy ő gyújtotta a tüzet, bár a csütörtöki tárgyaláson nem tudott magyarázatot adni az okra. Az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság jelentős kárt okozó rongálás bűntettében találta bűnösnek az április óta előzetes letartóztatásban lévő férfit. Kató Zoltán lopásért és súlyos testi sértésért már kilenc alkalommal volt elítélve, ezért különös és többszörös visszaesőként 3 év fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság, és négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, vádlott és védője fellebbezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!