Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Darazsat irtottak, leégett a turistaház teteje

2007.06.30. 17:54
Kigyulladt és leégett egy turistaház beépített tetőtere és teljes tetőszerkezete szombaton délelőtt Debrecen határában. A tüzet budapesti kisiskolások okozták, amikor ki akartak füstölni egy darázsfészket az egyik szobában.

Több mint tízmillió forintos kér keletkezett Debrecen határában, a kedvelt kirándulóhelynek számító Vekeri-tó közelében, amikor leégett a Víg-Kend Major egyik épületének teteje.

Az erdős területen - ahol különböző, nyári táborozásra alkalmas szállások és egyéb sportpályák vannak -, délelőtt fél tizenegy után csaptak fel a lángok. A szabadidőközpontban az egyik kétszintes épület beépített tetőtere és tetőszerkezete gyulladt ki, közölte Kovács Ferenc tűzoltó alezredes.

Az épületben egy budapesti általános iskola diákjai szálltak meg. Úgy tudni, hogy a diákok egy darázsfészket akartak kifüstölni, ekkor kapott lángra a tetőszigetelés. A Független Hírügynökség helyszínen tartózkodó munkatársa szerint az épületben összesen tíz szoba égett ki. A tűzben senki nem sérült meg, mert a vendégek időben kimenekültek a lángoló épületből.

A Debrecenből, Berettyóújfaluból és Hajdúnánásról összesen 8 kocsival kiérkező 40 tűzoltó, egy óra alatt fékezte meg a lángokat. Az oltást nehezítette, hogy a tűzoltók kilométerekről hordták a vizet, mert a környéken nem volt megfelelő vízvételi lehetőség.