Klaudia
-4 °C
2 °C

Ítéletidő Budapesten

2003.07.03. 20:43
A csütörtök délutáni esőzés után a tűzoltóknak néhol egyméteres vizet kellett kiszivattyúzniuk a pincékből. Az előrejelzések szerint a délutáni viharhoz hasonlóra a következő napokban is számítanunk kell.
Számtalan családi ház pincéje telt meg vízzel csütörtökön kora délután, amikor az ország középső területére hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult, tájékoztatta a távirati irodát csütörtökön a katasztrófavédelem.

A XIV. és a XVI. kerületben a legsúlyosabb a helyzet

Nézze meg képeinket!
Tekintse meg képeinket, kattintson!
A fõvárosi tûzoltók szóvivője a HavariaPresst úgy tájékoztatta, hogy a városban a délutáni esõzések ideje alatt mintegy ötven esetben kellett kivonulniuk a tûzoltóknak, fõként a pincéket elöntõ esõvíz kiszivattyúzásához. A károk elhárításán egyszerre tíz tûzoltóegység dolgozott a különbözõ helyszíneken.

A tűzoltók negyven centiméteres, sőt néhol egyméteres vizet szivattyúztak ki sok pincéből elsősorban Gödöllő, Dabas és Csömör körzetében. Gyakran előfordul, hogy egy-egy utcában "kézről kézre" adják a kivonuló tűzoltó egységeket. Megállás nélkül dolgoznak a tűzoltók Budapesten is, mondta el Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője. "A legsúlyosabb a helyzet a XIV. és a XVI. kerületben" - tette hozzá.

Pest megyében a vihar miatt több helyen is dõltek ki fák, ezek miatt telefon és villanyvezetékek is károsodtak. Pest megyében a károk elhárításán még az esti órákban is dolgoznak. Személyi sérülés sehol sem történt.

A hétvégén is számíthatunk viharokra

Nézze meg képeinket!
Tekintse meg képeinket, kattintson!
Az előrejelzések szerint pénteken többször lesz erősen felhős az ég, de emellett több-kevesebb napsütés is valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, majd estétől a szél nyugatira, szaknyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik.

A következő 36 órában a Kárpát-medence fölé továbbra is váltakozó nedvességű, hűvösebb levegő áramlik, ezért záporokra, zivatarokra lehet számítani. Szombaton változékony, szeles időben lesz részünk. Vasárnap ugyan több lesz a napsütés, de nem tér vissza a nagy meleg. A jövő hét elején mérsékelten meleg idő várható.