Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tombolt a vihar Győr és Veszprém megyében

2005.08.03. 18:44
Felhőszakadás volt szerda délután Győrött és Veszprémben. A hirtelen lezúduló eső pincéket öntött el, a villám a Kab-hegyen egy honvédségi objektumba csapott be, Szentgál községben pedig egy családi ház tetőzete gyulladt ki.

Pincebeázásokról közel 100 bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz a késő délutáni órákig.

Esti sötétség

Pákai László ügyeletvezető elmondta: a víz magánházak, iskolák, pénzintézetek pincéibe folyt be, mivel a csatornák nem tudták elnyelni a rövid idő alatt lezúdult nagy mennyiségű esőt. A felhőszakadás idején szinte esti sötétség borult a városra.

Az esőt erős villámlás kísérte. A villám fákba csapott bele. A kidőlt fák több helyen akadályozták a közlekedést, egy épületre dőlt fa pedig a ház tetőszerkezetét rongálta meg.

Az elárasztott pincékből tíz hivatásos tűzoltó egység és egy önkéntes csoport szivattyúzta a vizet. A villám sújtotta fák eltávolításán tíz láncfűrész dolgozott szerda délután Győrött.

Sokkot okozott a villám

Erős villámlással kísért vihar vonult át Veszprém és térsége felett szerdán délután, a villám Kab-hegyen egy honvédségi objektumba csapott be, Szentgál községben pedig egy családi ház tetőzete gyulladt ki. A szentgáli házban lakó idős néni a villámcsapástól rosszul lett, a mentők kórházba szállították.

A két tüzet a veszprémi és az ajkai tűzoltók gyorsan megfékezték, a károk felmérése még tart. Több helyen is pincéket, garázsokat árasztott el a hirtelen lezúduló víz.

Lehűl a hőmérséklet

Szerda éjjel 15-20 fokra süllyed a hőmérséklet, csütörtökön napközben pedig 18-23 fokos csúcshőmérséklet várható. A Dunántúlon viharos szélre kell számítani csütörtökön, és mindenhol, ahol zápor alakul ki.

Az Index előrejelzése szerint keleten is megnövekszik a felhőzet, és országszerte túlnyomóan borult lesz az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Bővebben >>